Bebek Fotoğraf Çekimi

Bebek Fotoğraf Çekimi

Bebek Fotoğraf Çekimi Nedir?

Bebeklerin doğdukları ilk 2 gün ile 15 gün arasında çekimlerin yapılmasına bebek fotoğraf çekimi denilmektedir. Bu çekimler çoğu aile için önemli bir durumdur. Çünkü hiçbir aile çocuğunun ilk günlerinin telafisi olmayacak şekil de sadece akıl da kalmasını istememektedir. Bu sebepten dolayı aileler bebeklerin çekimlerini yaptırarak geleceğe taşımaktadırlar bu güzel anlarını.

Peki bu çekimler çocuğa zarar veriyor mu? Aileye sorun yaratabilecek durum söz konusu mu? Kaç saat sürmekte? Randevuyu ne zaman almalıyım? gibi bir çok soru sorulmakta burada bu soruların tamamına cevap vereceğim.

Bebek Çekimleri İçin Nasıl Bir Süreç Bekliyor?

Hamilelik dönemlerin sonuna doğru bir çok telaş, endişe ve tedirginlik aileleri huzursuz etmektedir. Çünkü hamileliğin son günleri çok sancılı ve stresli geçtiğinden aileler genel de bebek çekimlerine çok odaklanamamaktadırlar. Bu sebepten dolayı hamileliğin sonuna doğru işlemler yapmak yerine daha öncesinden planlarınızı hazırlamanız gerekmektedir. Çekimler için bir şirket ile veya bir kişi ile anlaştıktan sonra sizinle beraber ortak alınan bir tarih belirlenir. Bu tarih için ekipmanlar bebek kıyafetleri veya çekim için gerekli olan tüm eşyaların, kıyafetlerin ve ekipmanların tamamlanması sağlanır. Daha sonrasın da çekim için bir ortam belirlenir. Stüdyolar olabilir veya ev içerisinde çekimler yapılabilir. Bu çekimlerden sonra istemiş olduğunuz ürünler hazırlanması için bir süre beklemelisiniz çünkü bu fotoğrafların montaj ve diğer işlemleri için gereklidir. Bu işlemler de bittikten sonra bebeğinizin bir ömür saklayabileceğiniz bir albümü size ulaşır.

Bebek Fotoğraf Çekimleri İçin Randevuyu Ne Zaman Almalısınız?

Bebek fotoğraf çekimleri için doğuma bir ay kala veya erken doğum olma olasılığını da katarsak doğuma üç ay kala randevu almanız önemlidir. Randevu aldıktan sonra doğumun erken olması gibi durum söz konusu olduğu takdir de fotoğrafçınızla iletişime geçmeniz önemlidir. Ne yazık ki ülkemiz de doğum sonrası telaşlardan dolayı bir çok çekim aileler tarafından unutuluyor ve bebeğinizin bu müthiş görüntülerini yakalayamıyorsunuz anı olarak. Bu sebepten doğumun erken olması durumun da kesinlikle fotoğrafçınız ile görüşmeli ve tarihi erkene aldırmalısınız. Bebek çekimleri bebeğinizin ilk 2 günü ve 15 günü içerisin de çekimler yapılmaktadır.

Bebekler Bu Çekim Esnasında Zarar Görür Mü?

Bebeklerin ilk günleri çok narin ve hassastırlar. Bu sebepten dolayı fotoğrafçılar flaş açık şekilde çekim yapmazlar. Çekim yapılacak ortamın daha önceden ısıtılarak bebeğin üşümesi ve hastalanması engellenir. Bu önemli bir husustur çünkü bebekler çok savunmasız dönemlerindedirler bu çekimlerin yapılacağı zaman. Çekim de kullanılacak ürünler hijyenleri acısından çok hassas davranılması gerekmektedir. Bebekler bu kullanılacak olan aksesuar ve eşyalardan zarar görebilirler bunları engellemek adına da eşya ve aksesuarlar sürekli olarak hijyenlerinin sağlanabilmesi adına temizlenmeli ve çekimden hemen sonra tekrar temizlenmek üzere ayrılmalıdır. Bunları sağlamakla yükümlüdür tüm fotoğrafçılar.

Çekim Süresi Ne Kadar?

Çekimler bebeklerin bir yetişkin gibi söyleneni yapamadığından dolayı biraz uzun sürmektedir. Ortalama olarak üç ile dört saat arasın da bir süre gerekmektedir. Bu kadar uzun sürmesinin tek sebebi bebeğinizin güzel pozlarının yakalanması adına verilen uğraşlardır. Bebeklerin bu günlerin de biraz daha huysuz ve tedirgin olduklarını göz önünde bulundurursak bu çekim sürelerinin bu kadar uzun olması gayet normaldir. Tabi bu süre içerisin de bebeğin altının temizlenmesi, emzirmesi gibi süreler de bulunmaktadır. Tüm bu sebeplerden dolayı çekimler üç ile dört saat arasında gerçekleşmektedir.

Bebek Fotoğraf Çekimi Işık Nasıl Olmalıdır?

Çekim esnasın da flaş kullanılmadığından dolayı doğal ışıklar kullanılmaktadır. Ancak stüdyo ortamında gerçekleşecekse eğer fotoğraf çekimleri o zaman tepe flaş kullanımı yeterli olacaktır. Yetişkinler için kullanılacak olan flaşlar bebekler üzerinde kullanılamaz. Bebekler bu hassas günlerin de bebeklerin zarar görmesi istenmediğinden dolayı genel de doğal ışıklar tercih edilmektedir.

Bebek Fotoğraf Çekimi Fiyatları

Çekimler için belirli standart bir ücret bulunmamaktadır. Çünkü istenen albüm, özel albümler, foto kitap vb. tüm istekler ücrette değişiklik yaratmaktadır. Bunun yanı sıra çekimler de kullanılacak aksesuar, eşyalar ve ekipman gereksinimine göre de fiyatlar da değişiklik oluşmaktadır. Bu sebeplerden dolayı randevu almaya gitmeden önce fotoğrafçınız ile çekimi nasıl yapmak istediğinizi, neler istediğinizi belirterek bir fiyat almanız gerekmektedir.

Aileye Sorun Oluşturabilecek Durumlar Var Mı?

Bebek çekimleri aileye yaratabilecekleri hiçbir sorun bulunmamaktadır. Sadece ailelerin bebeklerin yeni doğduğundan dolayı bazı tedirginlikleri var. Bunların başında yeni doğan bebeğin çekim için evden çıkarılması. Bu konu da bir çok aile tereddüt etmekte ancak bebeklerin 1. haftaların da doktor kontrolü için hastaneye götürülmektedir. Bebeğin sağlık durumuna etki edecek en büyük etken soğuk havadır. Bunun için de fotoğrafçılar siz gelmeden önce stüdyonun ısısını bebeğinize uygun hale getirmektedirler. Stüdyonun hijyen için gerekli olan tüm temizliği yapmış ve tüm tedbirleri almış olacaklardır. Kullanılacak olan eşya ve diğer ürünler her kullanımdan sonra tekrar yıkanıp temizlendikleri için gönül rahatlığıyla çekimlere katılabilirsiniz. Bu konuların dışında ailenin tek düşündükleri sadece bebekleriyle güzel pozlar vermek olacaktır.

Neden Profesyonel Fotoğrafçı Gerekir?

Doğum sonrasın da bebeklerin anlarını yakalayarak bir albüm oluşturmayı tüm ebeveynler istemektedir. Bunun için kendi telefonlarınız veya fotoğraf makineleriniz ile çekim yapabilirsiniz. Ancak bu çekimler ortam ışığı ile çekim yapılacağından profesyonel bir fotoğraf makinesi gerekmektedir öncelikle. Bunun yanı sıra profesyonel bir gözün bakışı ile sizlerin bakışı aynı değildir. Pozlar için bebeğinizi uygun konuma getirilmesi, bebeğin çekimler için kullanılacak olan aksesuarların hazırlanması temin edilmesi gibi bir çok işlem gerekmektedir. Tabi bunların yanı sıra konsept tasarımı da gerçekleştirmelisiniz. Konsept oluşturmakta da profesyoneller gerekmektedir. Çünkü profesyonel kişiler konsept oluşturmakta, bu konseptlere uygun aksesuar ve eşya kombini gibi konular da tecrübeli olduklarından dolayı bebeğinizin bu özel günlerine daha bir güzellik kazandıracaktır. Bebeğinizin bu güzel anlarını daha da güzelleştirmek adına profesyonel fotoğrafçılar ile çalışmanız çok önemlidir.

Bebeğinizin ilk 15 günü çok önemlidir. Çünkü en tatlı ve en masum oldukları günlerdir. Bu sebepten dolayı bebeğinizin bu günleri daha özel kılacak olan fotoğrafçılar ile çalışmanızın yanı sıra gerekli olan ekipman ve diğer gereksinimleri sizin karşılamanız zor ve maliyetli olacaktır. Fotoğrafçı ile anlaşmanız durumun da bunlar daha düşük maliyetler ile yapmanıza ve maksimum görsellere kavuşmanızı sağlamaktadır. Çekimlerden sonra albüm ve diğer özel istekleri farklı yerler de yaptırmanız size hem daha pahalıya mal olacaktır, hem de bu iş bir çok yeri ziyaret etmeniz gerekebilir. Bunlarla uğraşmamak ve ekonomik yönden de fotoğrafçınız ile anlaşmanız size büyük bir kolaylık ve ekonomik avantaj sağlayacaktır.

Tüm bunların yanı sıra doğum sonrasın da bir çok ebeveyn özellikle ilk çocukları ise daha stresli ve heyecanlı olduklarından bu tür özel konulara tam anlamıyla özen gösterememektedir. Bunun için bir çok kişi bu sorumluluğu almak istememektedir. Çünkü her geçen günün ne yazık ki geri dönüşü olmadığından dolayı bebeğinizin bu tatlı ve özel günlerini telefonunuz ile çekmiş olduğunuz sıradan ve hiçbir özen gösterilmemiş fotoğrafları albümlerinize koymanıza sebep olacaktır. Bu da ileri de pişmanlık duymanıza sebep olacaktır, kesinlikle. Böylesi özel günleri tehlikeye atmamak adına bir fotoğrafçı ile anlaşmanızı şiddetle tavsiye ediyorum.

Dilerseniz aşağıdaki yazılarımızı inceleyerek daha fazla fikir edinebilirsiniz:

Yeni Doğan Bebek Fotoğraf Çekimi İçin Tavsiyeler

Evde Bebek Fotoğraf Çekimi İçin Tavsiyeler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir